Steenhouwerij van Ganzewinkel begon als een eenmanszaak in een kleine loods achter de Leeuwenstraat in Eindhoven.

1869

Onder leiding van Franciscus – Frans – van Ganzewinkel Geb. 1869. In de loop der tijd worden er verschillende werknemers aangenomen als gevolg van de toenemende werkzaamheden, en er volgt een kleine uitbreiding van de werkplaats.

1894

Het bedrijf word overgenomen door Gerardus – Gerard – van Ganzewinkel Geb. 1894 , de oudste zoon van Franciscus, na verschillende jaren actief te zijn geweest op de oude locatie word er wegens uitbreidingswensen verhuist naar de Leenderweg 87.

1924

Er volgt een overname door de inmiddels derde generatie, namelijk door Johannes –Jan- van Ganzewinkel Geb. 1928 . Hij verbouwd de locatie in 1972 waardoor het pand een nieuwe showroom, Appartement en werkplaats krijgt. Daarbij word er een werf voorzien van een grootse hefconstructie.

2005

In 2005 kwam het plotselinge overlijden van Gerard van Ganzewinkel, waarna zij zoon Bram van Ganzewinkel de zaak weer heeft voortgezet met zijn neef Robert Hinzen.

2008

Opening vestiging Heeswijk-Dinther met nieuwe opslagwerf en werkplaats in een verbouwde bedrijfshal voorzien van verkoopruimte.

HEDEN

De lijnen voor de toekomst zijn uitgezet waarbij kwaliteit, service, betrokkenheid, uitbreiding en innovatie de kernwoorden zullen zijn.