Islamitisch begraven

Degenen die wanneer een ramp hen treft, zeggen: (Inna Lillahi wa inna ilayhi Raji’oen) “Voorwaar, aan Allah behoren wij, en voorwaar, tot Hem zullen wij terugkeren. Zij zijn degenen op wie de zegeningen van hun Heer neerdalen, en Barmhartigheid, en zij zijn degenen die de rechte Leiding ontvangen.”

(De Edele Quran 2:156 – 2:157)

Islamitisch begraven is een traditionele en culturele praktijk binnen de Islamitische religie. Het houdt in dat het lichaam van de overledene wordt gewassen en begraven in overeenstemming met de voorschriften van de Koran. Volgens de islamitische leer is het begraven van de overledene zo snel mogelijk na het overlijden belangrijk. In de meeste gevallen moet dit binnen 24 uur gebeuren, maar dit kan in sommige gevallen worden uitgesteld als er praktische of juridische redenen zijn.

Breed assortiment en kennis

Binnen ons assortiment van grafstenen en Islamitische grafmonumenten houden we rekening met de diversiteit aan Islamitische stromingen. We zijn ons bewust van de verschillende eisen en wensen die hierbij komen kijken en bieden daarom een breed scala aan opties aan.

Voor Nederlandse Moslims die in Nederland willen worden begraven, is het belangrijk om te weten dat zij de mogelijkheid hebben om volgens de Islamitische traditie te worden begraven in Nederland. Er zijn meerdere Islamitische begraafplaatsen verspreid over het land, waarbij de voorschriften van de Islamitische religie worden nageleefd. Het is begrijpelijk dat de keuze om in Nederland begraven te worden een persoonlijke keuze is die voor elke Moslim anders kan zijn. Daarom is het belangrijk om te weten dat er bij Van Ganzewinkel Natuursteen opties beschikbaar zijn en dat er deskundigen beschikbaar zijn om te helpen bij het maken van deze keuze en het verzorgen van een Islamitische begrafenis volgens de voorschriften van de Islamitische religie.

Islamitische Grafsteen Modellen

De uitstraling van het grafmonument wordt grotendeels bepaald door de afmetingen en vormen van het staande gedeelte. Daarom is het van cruciaal belang om eerst het gewenste model lettersteen te kiezen en vervolgens een passend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Bij ons kunt u kiezen uit diverse soorten Islamitische grafstenen, variërend van eenvoudige modellen tot opvallende maatwerk ontwerpen vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals RVS, glas, hout of cortenstaal.

Islamtisch Begraven Detailfoto

letters & teksten

Wij hebben eigen grafische vormgevers die over de benodigde kennis en technologie beschikken om teksten op grafmonumenten vorm te geven in talen zoals Arabisch, Turks en Farsi.

Bij Van Ganzewinkel Natuursteen heeft u de mogelijkheid om zelf teksten aan te leveren voor het grafmonument. Daarnaast bieden wij ook advies bij de keuze van een passend Koranvers of een Islamitische spreuk, indien gewenst.

Istirja

Wij behoren tot God en tot Hem zullen wij terugkeren

Alhamdulillah
Alhamdoelillah

Eer aan God / Dank aan God

Astaghfirullah

Ik vraag vergiffenis van God

Allahoe akbar

God is de grootste

Soebhan Allah

Verheven is God

Bismillah
Bismillah

In naam van God, de Barmhartige, de Genadevolle